Nestjes

De nestjes die bij ons geboren zijn:

Z nestje
Y nestje
W nestje
V nestje
U nestje
T nestje
S nestje
R nestje
Q nestje
Zie voor de foto's van deze nestjes de link
(van onze oude website)
https://web.archive.org/web/20180831140432/http://ooghduynepietertjeshoeve.nl/portfolio/

De nestjes die bij ons geboren zijn:

Z nestje
Y nestje
W nestje
V nestje
U nestje
T nestje
S nestje
R nestje
Zie voor de foto's van deze nestjes de link
(van onze oude website)
https://web.archive.org/web/20180831140432/http://ooghduynepietertjeshoeve.nl/portfolio/


De nestjes die bij ons geboren zijn:

Z nestje
Y nestje
W nestje
V nestje
U nestje
T nestje
S nestje
R nestje

Zie voor de foto's van deze nestjes de link
(van onze oude website)
https://web.archive.org/web/20180831140432/http://ooghduynepietertjeshoeve.nl/portfolio/

Warme zomerdagen

Het is weer een echte waterrat, net als de andere honden. Dus hebben we een oude zandbak, omgetoverd tot zwembad voor Quinta. Zwemmen word afgewisseld met spelen en als je dan moe bent, zoek je een koel plekje uit om een lekker tukkie te doen.

De pupjes vliegen uit 

Op 9 juli kwamen de eerste 2 baasjes hun pupje halen. Qadira werd opgehaald door Nayomie en Take en woont nu in Kampen. Qeeuny woont van nu af aan bij Nico en Paula in Zoutkamp vlak bij het Lauwersmeer. 10 juli werd Qwando opgehaald door Sandra en haar dochter en Qwando woont nu aan de buiten kant van Alkmaar. Qissy is naar Den Helder, bij Ilse en Maurice en hun dochters die al een hond uit ons U nestje hebben. Quick speelt van af nu alle dagen met Merlin die ook ons U nestje komt, en woont in Dalen. Zaterdag 11 juli, ging onze kleine Quira naar Geert en Marjan in Klazienaveen. En onze Qwispel werd opgehaald door Cor en Matty uit Aalten. Qui- do en Quitta blijven nog even logeren i.v.m. vakantie van de baasjes. Quinta blijft bij ons wonen.

Regenachtige zaterdag 4 juli

Aangezien het vandaag een regenachtig en stormachtige dag is,  gaan de pupjes niet naar buiten. Gelukkig hebben ze nog een andere speelplaats, met een hoop dingen om weer te ontdekken: een grote vijgenboom, allerlei verschillende maten  bloempotten, kleine en grote planten en de bolderkar. 

Ritje in de bolderkar

Met het mooie weer van de afgelopen dagen, gaan de pupjes heerlijk buiten spelen. Het kleine speeltuintje voor de boerderij hebben ze geruild voor een grotere ruimte achterop het erft bij de kippen. Ze keken hun ogen uit, van alle nieuwe indrukken. Ze maken kennis met een grotere wereld. Aangezien 10 puppen naar buiten brengen heel wat op en neer lopen is, hebben we ze met 5 tegelijk in de bolderkar  naar buiten gebracht.

21 juni fotomodellen dag

Het was de hele middag genieten. De kleine boeven op de foto. Je moet heel veel geduld hebben, voor dat je zulke mooie plaatjes hebt. 

Tuinfeest (20 juni 2020)

De wereld  voor de pupjes word steeds groter. Sinds de afgelopen week mogen ze ook buiten spelen. Ze hebben een stukje in de tuin, dat veilig is en waar schaduw is. Af en toe mogen ze om de beurt, met 2 of 3, los in de tuin. Onder toeziend oog van ons. Want er zijn veel plekjes in de tuin waar ze verstoppertje in kunnen spelen. Rabble komt af en toe even kijken of het allemaal goed gaat, maar oma Riva houd ze ook in de gaten. Rabble vind de aandacht van de andere honden voor haar pups nu prima. 

Het spel is begonnen 

Zaterdag 13 juni, is het een warme dag ook voor de pupjes. Maar niets mag de pret drukken. Er liggen nu meerdere leuke speeltjes in de ren en daar vermaken ze zich mee. Vandaag zijn de puppen uitgebreid geknuffeld en dat is heel belangrijk vanaf deze leeftijd. Ze moeten mensen, geluiden en allerlei druktes leren kennen. Dat is goed gelukt vanmorgen, na afloop hebben ze een uur liggen slapen. Toen ze wakker werden hebben we ze weer ontwormd, want ze zijn vandaag 4 weken. Van al die indrukken wordt je hongerig en hadden ze heel snel hun schalen met Energique en puppymelk leeg. Daarna hebben we de pupjes 1 voor 1 even in de tuin laten kijken. 

Puppen diner (6 juni)

3 weken zijn de pupjes vandaag geworden, en het is al een behoorlijk rumoerig groepje. De kleintjes hebben gister voor het eerst puppyvlees gemengd met puppymelk gegeten. De kleine neusjes roken gelijk dat wat ik nu bij ze neerzetten vast en zeker heel erg lekker moest zijn. Het duurde niet heel lang of de bordjes waren leeg. Rabble moest later wel wat pupjes schoonmaken, want sommige kleintjes liepen dwars door het bord met pap heen.

 De kleine pupjes worden nu alle dagen leuker. Ze beginnen samen door onderling spel hun krachten te meten en hoe ze zichzelf moeten verdedigen. Dit kunnen ze van en met elkaar leren.

Rabble gaat nu wat langer bij haar pupjes weg en mag weer mee een rondje door het land wandelen samen met de andere honden. Nog geen grote wandelingen, dat komt later weer. 

Pupjes van Rabble 2 weken

Zaterdag 30 mei zijn de pupjes 14 dagen. Het worden heel langzaam aan kleine hondjes. De oogjes gaan langzaam open, soms zie je een oortje bewegen. En gapen kunnen ze als de beste, het is een grappig gezicht zo'n grote tong in zo'n klein bekje. Ze beginnen een beetje door de kennel te wiebelen, maar ze rollen ook nog vaak om. Komende week, ga ik proberen ze wat puppymelk van een bordje te leren drinken, om Rabble een beetje te helpen. 10 pupjes groot brengen is een hele taak. Vandaag zijn ze voor de eerste keer ontwormt. Als je de snoetjes zo bekijkt vinden ze het niet zo lekker, maar het is belangrijk voor ze. Ook Rabble is vandaag ontwormt. Riva wil eigenlijk heel graag eens om een hoekje kijken, naar de pupjes van haar dochter, maar daar wordt Rabble nog een beetje onrustig van, dus daar wachten we nog even mee. 

De eerste foto's van de pupjes van Rabble en Reaven

Vandaag is de tienling van Rabble 1 week jong. Rabble is een geweldige moeder, gunt haar eigen nauwelijks tijd om af en toe even haar plekje te verlaten, om te gaan eten en haar behoefte te doen. Als de pupjes zich maar even laten horen, staat ze direct weer bij het deurtje naar haar pupjes. De pupjes zijn heel donker grauw. Het eerste pupje dat geboren werd was een zwart reutje. En het laatste pupje wat geboren werd 's nachts om 1 uur, wat we niet meer verwacht hadden, is een zwart teefje. Ik dacht eigenlijk dat het een grauw teefje was, maar bij daglicht zag ik dat het een zwart teefje is.

Rabble met haar pasgeboren tiental

              Qui -do                                           Reutje

Rabble met haar pasgeboren tiental

                  Qadira                                            Teefje

                 Quick                                               Reutje

                     Quitta                                              Teefje

                 Queeny                                          Teefje

                 Quinty                                             Teefje

                      Quira                                                Teefje

                  Qwispel                                          Reutje

                 Qwando                                         Reutje

                    Qissy                                                Teefje

Pupjes van Rabble zijn geboren. 

De geboorte van Rabble haar tiental.

Dat de geboorte heel dichtbij kwam bewees Rabble door vanaf woensdag haar eten te laten staan, en ik haar moest verwennen met extra lekkere hapjes. 

Donderdag veel onrust, maar ook afgewisseld met doodstil lang uit op haar kleed te liggen.

Vrijdag ochtend wisten we dat de geboorte ging beginnen. Ongeveer half 12 begonnen de wee├źn.  Je kon aan Rabble haar gezichtsuitdrukking precies zien wat er gebeurde, en om half 2 werd het 1ste pupje geboren, een zwart reutje van ruim 400 gram. 10 voor 2 werd haar 2de pupje geboren, een grauw teefje van 370 gram. Rabble was heel rustig en deed het geweldig goed. Haar eerste 2 pupjes werden uitgebreid gewassen. Niet veel later ( kwart voor 3) werd haar 3de pupje geboren, een grauw reutje van 410 gram. De volgende 5 pupjes werden met een tussentijd van een half uur tot een uur geboren. Het waren 4 teefjes en 1 reutje die allemaal ongeveer het zelfde gewicht hadden als de eerder geboren pupjes. We waren heel blij met de 8 geboren pupjes en vonden het ook voor Rabble, omdat het haar 1ste nestje is, wel druk genoeg. Maar om 10 over half 8, werd haar 9de pupjes geboren, een reutje van 390 gram. Het leek of Rabble ervaring had, wat een lieve moeder voor haar pupjes. Als er 1 pupje in het nestje niet goed lag volgens Rabble, pakte ze het voorzichtig in haar bek en legde het zachtjes juist. Ik bleef de nacht na de geboorte, net als de nacht voor de geboorte, bij Rabble. En dat was goed, want rond 1 uur 's nachts werd er nog een 10de pupje geboren, een grauw teefje van 400 gram. 

Vandaag (zaterdag) ligt Rabble heel tevreden  met al haar pupjes in de keuken en wij genieten van de aanblik van een tevreden Rabble en het gezellige geluid wat pas geboren pupjes maken.


Jimdo

You can do it, too! Sign up for free now at https://jimdo.nl/